Om Li Pamp

Som programledare, antikexpert, filmare och entreprenör har Li Pamp vigt hela sitt yrkesliv åt att kommunicera kulturarvsfrågor.


Att satsa på kvalitet i formgivning och konst är njutbara och hållbara investeringar som faktiskt alla kan ha råd med menar Li. Hon förklarar gärna hur.

En ambassadör för antikviteter

Li Pamp växte upp i Skåne men bor sedan länge i Stockholm med sin familj. För många associeras hon med rollen som programledare för tv-programmet, "Antikmagasinet" på Kunskapskanalen. Hennes debut i tv-rutan startade dock redan 2008 i TV4 med "Antikdeckarna". Sedan övergången från TV4 till SVT har hon hunnit med att medverka i ett flertal program, bland annat populära, "Antikrundan", "GoKväll" och "Nordiska Rum".


Under hösten 2020 kommer hon åter att synas som antikexpert i TV4. Hennes kärlek och brinnande intresse för konst, design och arkitektur har bidragit till en plats i juryn för "Bopriset till minne av Josef Frank" och i styrelsen för Millesgården. Bortsett från sin medverkan i media så leder hon även seminarium och är en flitigt anlitad föreläsare. I "Bakom Fasaden" får grupper tillsammans med Li tillträde till arkitektoniskt spännande Stockholmsbyggnader. Hon arbetar också som reseciceron för kunskapsfyllda resor genom konst- och designhistoriens Europa.

Res med Li

Res med Li

I en resa till Josef Franks och modernismens Wien får ni en inblick i det tidiga 1900-talet och en ny era. I en unik resa till Wien tillsammans med Grand Tours, där Li Pamp agerar som resans ciceron, får man en inblick i vår konst- design och arkitekthistoria. Via föredrag och besök, från Wiener Secession och Wiener Werkstätte till bostadsområdet Werkbundssiedlung, där Josef Frank var konstnärlig ansvarig för. Li Pamp går även att anlita som ciceron för skräddarsydda resor eller evenemang.

Li Pamp Passion för hållbarhet

Med passion för hållbarhet

Med kunskap och engagemang lyfter Li Pamp värdet av vårda och köpa
begagnat och hur vi överhuvudtaget kan konsumera mer hållbart också när
vi köper nyproducerat. Hon är intresserad av hur cirkulär ekonomi kan
bidra till att lösa utmaningar gällande bland annat miljön.  


Genom att investera i redan begagnade högkvalitativa möbler och konstföremål motverkas överkonsumtion och vi värnar samtidigt kulturhistorien. När vi köper nytt bör vi göra det med eftertanke. Att konsumera klimatsmart och värdera kvalitet före kvantitet är en förutsättning för ett hållbart samhälle.

Samtalsämnen

Li pratar gärna om design, konst, arkitektur, konsumtion, kulturpolitik, bostadsfrågor, stadspanering, näringsliv, historia och utbildning. Hon har dessutom ett genuint intresse för tvärvetenskapliga sammanhang som konst och ekonomi, hållbarhet och produktion samt medicin och design. 

"

Lis medverkan i vår föreläsningsserie blev en kunnig, fängslande och charmigt personlig presentation av ett intressant ämne. 


Björ Gunnarsson Ordförande, Tjustbygdens konstförening

Li Pamp meriter

Meriter

- Programledare och expert i SVT och TV4
- Konferencier för prisutdelningar och galor
- Moderator för panelsamtal och debatter
- Sommarpratare i Sveriges Radio
- Dokumentärfilmsproducent
- Konstvetare - Lunds universitet
- Styrelsemedlem och rådgivare

This is a note or highlight box

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut ut odio dui. Nulla eleifend purus in nisi bibendum aliquet. Aliquam pulvinar pellentesque felis, nec sollicitudin ligula feugiat at. Mauris ullamcorper ornare augue, maximus rutrum nisi elementum in. 

Tidigare uppdragsgivare


Hyresgästföreningen, Spoil Concept, Boinstitutet, SEB Private Banking, Stockholms Auktionsverk, Svensk Form, Svenska Dagbladet, Arkitektur och Designcentrum, Stockholmsmässan, Micael Bindefeld AB, Nationalmuseum, Stockholms Hantverksförening, Grand Tours, Malmö Stad, Järfälla Kommun, Eksjö Kommun, Nässjö Kommun, Kalmar Kommun, Västerviks Kommun. 

En representant för hållbarheten


Hela sitt yrkesliv har Li värnat om hållbar konsumtion. Hennes intresse och passion för antikviteter refererar hon gärna som ett arbete inom "återvinningsbranschen".

Boka Li Pamp

Kontakta oss för tillgänglighet, pris och bokning.
Vi svarar så snabbt vi kan på din förfrågan